Proponuje niedziele godzina 17 30 parking Galerii pomorskiej.
Który wzmacniacz wybrać???
Zwiń
X
-
Który wzmacniacz wybrać???
Tak jak w temacie zastanawiam się nad kupnem wzmacniacza i aktualnie zastanawiam się nad 2 modelami: Lanzar VIBE221 lub ALPINE MRP-T222. Który z nich jest lepszy?Potrzebuję dobrać do tego jakiś sub w przyzwoitej (budżetowej) cenie, więc liczę na jakieś propozycje z Waszej strony!!!
-
-
Raczej wolał bym nowy, bo jakoś nie mam zaufania do używanej elektroniki. może nie tyle co do elektroniki co do ludzi ją sprzedających!!! Pytalem o te dwa, bo lanzara moge kupić właśnie uzywanego z pewnego źródla za przyzwoite pieniądze a alpine znalazłem nowego za 300zl i wydawał mi się dobra propozycją za tą cenę?! Ale nie znam sie na tym więc może mi sie tylko wydawało, że to dobra cena za taki sprzęt. pozdrawiam
Komentarz
-
-
ziutsane, dzieki poszukam i ewentualnie pozwole sobie jeszcze się odezwac!!! A mam jeszcze pytanie tj. ile mniej więcej kosztuje wygłuszenie przednich drzwi, bo byłem w jednej firmie w moim regionie i krzykneli 250zł (robocizna+materiały) i chcialem sie spytac czy ta cena jest OK czy mam jeszcze poszukać???!!! oczywiście biore również pod uwagę, że w zależności od miasta i renomy firmy ceny mogą się różnić, ale chciałbym wiedzieć orientacyjnie...
Komentarz
-
-
zalezy czym wyklejają...
ja tam ładowałem app (polimerowe i zwykłe) + dekarską (naprawdę dużo materiału położyłem, nie żałowałem) i szczerze to liczyłem na coś więcej... ale ja jestem chyba zpedalony bo zamontowałem piec, zmieniłem radio, głośniki, instalacje w biampingu i dalej jestem rozczarowany wynikiem, myślałem że urwie mi łeb a tu uj tylko lekko nogawkami rusza
Komentarz
-
-
ziutsane, dzieki wielkie. jesli sie zdecyduje to na pewno sie odezwe do Ciebie.
[ Dodano: Pią 13 Lut, 09 15:54 ]
ziutsane, Pojeżdziłem troche po sklepach i poogladałem co tam mają ciekawego i znalazłem takie o to wynalazki i miałbym prośbę żebyś wypowiedział się oraz inni koledzy na ich temat. Da się z tego co podałem dobrać jakiś przyzwoity wzmak i sub, które w polączeniu będą przyzwoicie brzmieć???!!! Nie sugerujcie się cenami, które sa w linkach, bo są to tylko przykłady sprzętu i w niektórych przypadkach w sklepach są tańsze, a w innych na allegro. pozdrawiam i dzięki za odpowiedź
ALPINE SBE-12SB
Ten subwoofer jest w zestawie z Alpine V-power Digital Mono.
CLARION APX4241E
Alpine SBL-1042
JBL GT5 a402
Clarion APX 2121E
JBL GT5-A604
MAGNAT Edition Four
Helix Beep Blue 12 tu nie znalazłem jakieś dobrej strony z tym sprzętem.
Komentarz
-
-
Czesc
Zacznijmy od tego ile dokladnie masz kasy na sprzecik
Jakie masz preferencje (czego sluchasz, czego oczekujesz od sprzetu, czy ma być wszystko nowe czy uzywane)
Czy jestes w stanie przeznaczyc i ile, kase na wytlumienie drzwi + dystanse mdf
regardsRadio: C90r+XDP210EQ
Kable:Opt,Skyline,50 mm
Wzm:XES M1+FP 1.800
Glosniki: SUPREMO,CDM54,SQ6,Aliante
Komentarz
-
-
ziutsane, Chciałbym na wzmaka i suba wydać 700zł i raczej tej kwoty nie przekroczę. Najczęściej slucham czarnej muzy, ale techno też lubię. Raczej obstaję przy nowym sprzęcie. Radio mam Kenwood KDC-W4044UGY. Wiem, że powinienem zacząc od wytłumienia drzwi, ale to akurat zostawiam na poźniej czyt.dopływ gotówki. Cieżko mi stwierdzic czego dokładnie oczekuję od sprzętu oprócz tego żeby grał lepiej niz teraz!!!Nie potrzebuje, żeby slyszała mnie cała okolica że jadę, ale troche "jakości" by się przydało. Pewnie nie wiele Ci to pomoglo, ale mam nadzieję że coś pomożesz wybrać...
Komentarz
-
-
czyli chcesz kupic wzmacniacz i subwoofer .... czy wzmacniacz ma pedzic rowniez zestaw przedni ?
P.S. zabierasz sie do tego moim zdaniem od zlej strony
zaczalbym od zrobienia przodu do porzadku a dopiero potem zajalbym sie szukaniem subaRadio: C90r+XDP210EQ
Komentarz
-
-
słuchaj a może coś takiego gra naprawde lepiej jak ten pierwszy alpain sam mam w samochodzie i naprawde polecam FLI http://www.allegro.pl/item544660864_...d_heniasa.html masz linka przypadkowego
Fli to odłam firmy Vibe sub jest aktywny napedzany wbudowanym monoblock-em wszystko jest zestrojone przez fabryke wiec masz pewność że nie spalisz głośnika ani wzmaka nie zagotujeszdo tego sprzetu potzrbujesz kabli sygnałowych z kablem sterujacym oraz kabla zasilajacego i masowego podłączysz sobie sam
a przód u mnie napedza radio i jest gitara
a jesli chodzi o wytłumienie drzwi to zapytaj sie jakie maty beda zakładac bo cena uzalezniona jest przedewszystkim od materiałów jeżeli zwykłe AAP bitumiczne to niecałe 100 zł na dwójkie drzwi materiału ale radze kupić kilka polimerowych i dać je przy głosniku a pozatym o wytłumianiu drzwi było juz chyba wszystko napisaneOCTAVIA 1.9TDI agr kombi
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=379656#379656
MOJE CAR AUDIO
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25068
Komentarz
-
-
ziutsane, własnie się zastanawiam czy kupić "lepszy" wzmacniacz duukanałowy czy gorszy czterokanałowy jak np ten Magnat Edition Four!!! Cały problem polega na tym, że nigdy nie miałem wzmacniacza ani suba w aucie więc jestem dośc mocno zgubiony w temacie!!!Co do faktu, że najpierw powinnienem zrobić przód to wiem, bo sporo popczytałem forum, ale...a z tego sprzętu co podałem co byś wybrał? A jesli nic nie jest wart ten sprzęt to może podasz mi jakąś alternatywę, ale żeby był nowy i zmieścil się do 700zł!!! Dzieki i sorry że jestem taki upierdliwy
kruk4, dzięki za sugestię w sprawie suba na pewno wezmę ją pod uwagę. Co do tych mat to sie dopytam. pozdrawiam
Komentarz
-
-
za 700 zl to ciezko znalezc cos ale jak dobrze poszukasz to np stara seria sony XM (2 kanalowka) + helixy lub u-dimension no i okablowanie chociaz bez wygluszenia to i tak wielkiej roznicy nie poczujeszRadio: C90r+XDP210EQ
Komentarz
-
-
masz radio Kenwood KDC-W4044UGY to dobre radio i pociągnie ci helixy albo hrtze spokojnie dlatego czemu sie upierasz na wzmacniacz
moja propozycja wygłusz drzwi i zamontuj głośniki TEC xp6 hertz ESK albo jak ci szkoda kasy to helix DB bedzie już spoko efekt .... głośniki z tyłu najlepiej odłączyć
radio niewykrzesa całej mocy z głosników ale uwież kenwood da rade i bedzie spoko grało w samochodzie i nie bedziesz sie martwił jak podkrecisz na maxa radio :P nic sie nie stanie
a w przyszłości jak ci mało basu bedzie to wtedy kup suba
pozdrawiamOCTAVIA 1.9TDI agr kombi
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=379656#379656
MOJE CAR AUDIO
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=25068
Komentarz
-
Komentarz